top of page
  • NIKA

Malcolm Gladwell - Výnimoční


Malcolm Gladwell je kanadský novinár anglicko-jamajského pôvodu, ktorý píše pre časopis The New Yorker. Zároveň je autorom viacerých publikácií, ako napríklad: Bod zlomu (The Tipping Point), Záblesk (Blink), Čo videl pes a iné dobrodružstvá (What The Dog Saw: And Other Adventures) či Výnimoční (Outliers) - práve po tejto knihe som sa rozhodla siahnuť v knižnici. Keďže som bola spokojná aj s jeho predošlou knihou Bod zlomu, táto nebola výnimkou.

Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell je skutočným príkladom toho, že čítanie na úrovni sa dá dosiahnuť bez použitia krkolomných výrazov. Spôsob, akým podáva jednotlivé fakty a čitateľovi objasňuje veci zo svojho uhla pohľadu, je fascinujúci.

Vo Výnimočných vyvracia domnienku, že úspešní ľudia si svoju pozíciu vybojujú zväčša sami... nie tak celkom! Za úspechom stojí aj okolie jednotlivca.

Oboznamuje nás so skutočnosťami, že také faktory ako sú rok, miesto narodenia, pôvod alebo rodinné zázemie zohrávajú kľúčovú rolu pri dosiahnutí vrcholu. Svoje presvedčenie demonštruje na príbehoch zo života bežných, ale aj slávnych ľudí (Bill Gates, Steve Jobs, Eric Schmidt).

  • Prečo sa väčšina hokejových hviezd NHL narodí začiatkom roka?

  • Kedy bol najlepší rok pre narodenie sa softvérových géniov?

  • Čo zapríčinilo väčšinu leteckých katastrof v histórii?

  • Koľko hodín nacvičovali The Beatles predtým, než sa stali slávnymi?

Na tieto a mnohé ďalšie otázky odpovie kniha Výnimoční.

Zdroje:

28 views0 comments
bottom of page